Whatsapp Whatsapp
telefon Hívj most

Vasectomia

VASZTEKTIKA: FÉRFI SPRAY

A hímivarsejtek a herékben termelődnek. A mindkét herében érő spermiumok a hólyag és a prosztata mögötti szemhéjbuborékokba az epydidymis és a vas deferens nevű csatornákon keresztül jutnak. Összekeverednek a spermiumfolyadékkal, amelyet a szemüregbuborékok és a prosztata mirigy hoz létre, és a húgycsövön keresztül kiürítik a péniszből.
A vazektómiának nevezett műtéti beavatkozás során a spermiumokat hordozó, vas deferens nevű csatornákat részben eltávolítják és végeik meg vannak kötve, így megakadályozzák a herékben termelődő sperma keveredését a spermafolyadékkal, és nem következik be terhesség.  

MÓDSZER

Helyi érzéstelenítés esetén mindegyik herezacskón egy kis bemetszést végeznek, és a vas deferenseket megtalálják, levágják és megkötik. Nincs fájdalom és vérzés. Ez egy nagyon rövid, egyszerű és olcsó eljárás. Az eljárás után a beteget azonnal hazaküldik. Javasoljuk, hogy 1-2 napig ne végezzen nehéz tevékenységeket.


A vazektómia után nincs olyan változás, amely befolyásolná a férfi szexuális életét, az erekció, az orgazmus és a magömlés a korábbiakhoz hasonlóan folytatódik.


Noha az újrahasznosítási műveletek elvégezhetők a vazektómia után, sikereik aránya nem 100%. Ezért a vazektómia eldöntése előtt mindkét házastársnak alaposan meg kell gondolkodnia, általában 30 évesnél idősebb családokban, kiegyensúlyozott férj-feleség viszonyban, 2 vagy több gyermekkel rendelkező családokban részesülnek előnyben, és soha nem akarnak gyermekeket. Az eljárás előtt a beteg aláír egy dokumentumot.

KÖVESSE

A beteget a vazektómia után legfeljebb 3 hónapig kell védeni, mert a spermiumok akár 12 hétig is megtalálhatók a spermiumbuborékokban. A nem védett nemi aktus csak akkor megengedett, ha a 2 spermatesztben nem látszik sperma.