Whatsapp Whatsapp
telefon Hívj most

Egészséges szexuális élet

Az egészséges szexuális életet élõ személy teljes testi, érzelmi és társadalmi jólétben van, és összhangban áll más létfontosságú szükségleteivel.

Itt röviden megemlítjük azokat a helyzeteket, amelyek veszélyeztethetik az egészséges szexuális életet, a férfiak és a nők szexuális hiányosságait, valamint egyéb szisztémás betegségeket és kezelési módszereket, amelyek előkészítik számukra a talajt.

A SZEXUÁLIS EGÉSZSÉGET NEGATÍVAN HATÁLYOZÓ FELTÉTELEK

 • A nemek közötti megkülönböztetés az élet minden időszakában, különösen a növekedés és a fejlődés korában,
 • Ezért nem kap elegendő és korrekt információt fiatalon és felnőttkorban
 • nem tudják kielégítően és biztonságosan megélni szexualitásukat,
 • Ne végezzen nemi közösülést anélkül, hogy megbizonyosodna arról, hogy készek-e, képesek-e felelősséget vállalni és meghozni a döntést,
 • A nemi úton terjedő fertőzések (STI) olyan tényezőinek szennyeződése, mint a HIV / AIDS, a hepatitis B, a gonorrhoea, a szifilisz, a chlamydia a nem védett nemi közösülés következtében, nincs tudatában a fertőzésnek és / vagy más okok miatt nem kezelik őket,
 • Szülőként lenni nagyon fiatalon vagy későn és készenlét nélkül,
 • Képtelenség igénybe venni a minősített egészségügyi szolgáltatásokat olyan esetekben, mint az STI, a fogamzásgátlás, a terhesség felmondása, a terhesség, a születés, a szülés után.

A nemi úton terjedő fertőzések nem okozhatnak tüneteket. Néha a nemi úton terjedő fertőzések egyetlen tünete a váladék lehet. A váladékozás egészséges nőknél is megfigyelhető, és mennyisége, folyékonysága és színe fehér vagy sárga lehet a menstruációs ciklus alatt. Orvoshoz kell fordulni, ha a férfiaknál bármilyen váladék van, a nőknél pedig szokatlan váladék van.

A közel harminc olyan tényező, mint a HIV, a hepatitis B, a chlamydia által okozott szexuális úton terjedő fertőzések (STI), köztük az AIDS, a sárgaság, a gonorrhoea, a szifilisz olyan egészségügyi problémák, amelyek súlyos következményekkel járnak, amelyek kezeletlenül meddőséghez vagy akár halálhoz is vezethetnek. Egyes STI-k jobbak, ha kezelik őket. Legtöbbjüknek még nincs végleges kezelése. Az STI nem okozhat tüneteket. Ezért nehéz diagnosztizálni őket betegségként.

A tényezők megtalálhatók a test váladékában. A szerek egy része vérrel, más része a bőrön keresztül szoros érintkezés útján terjedhet. A sérült bőr szennyeződésének kockázata nagyobb. Anyáról csecsemőre is átadható terhesség, szülés és szoptatás útján.

VÉDELMI MÓDOK A SZEXXUÁLISAN ÁTADOTT FERTŐZÉSEKTŐL

 • Ne folytasson nemi közösülést, ha tudja, hogy az a személy, akivel kapcsolatba lép, kapcsolatba kerül másokkal
 • Ne feledje, hogy ez bizalmas információ, amelyben nem lehet biztos.
 • Használjon óvszert (óvszert, hüvelyt) nemi aktus során az abszolút védelem érdekében. Legyen óvszer nálad.
 • Az óvszer véd a legtöbb nemi úton terjedő betegség ellen.
 • Ne feledje, hogy az óvszerek nők számára is kaphatók.
 • Ne használjon mások által használt tűket és fecskendőket bármilyen célra.
 • Ügyeljen a steril eszközök használatára minden olyan eljárásban, amely megzavarja a bőr integritását, például tetoválás, epilálás, manikűr, pedikűr, borotválkozás, fülpiercing és fogászati ​​kezelés.
 • Biztosítsa a vér és / vagy a vérkészítmények kezelését biztonságos módon.

MIT KELL TEHETNI?

Az STI nem gyógyul meg önmagában. Ha úgy gondolja, hogy az egyik STI-vel rendelkezik, azonnal meg kell vizsgálni és kezelni kell. Pontosan kövesse orvosának ajánlásait. Használja az összes gyógyszert.

Ne kezdjen önállóan gyógyszert szedni anélkül, hogy orvoshoz fordulna.

El kell magyaráznia betegségét azoknak is, akikkel szexuális kapcsolatban volt, és gondoskodnia kell arról, hogy ők is kezelést kapjanak. Ha nem kezelik őket, átadhatják a fertőzést másoknak, sőt vissza is adhatják neked. A kezelés befejezéséig nem szabad szexuális kapcsolatba lépnie.

Még akkor is, ha nincsenek tünetek, előfordulhat betegségfaktora.

A nemi úton terjedő betegségek (HIV / AIDS, hepatitis-B, szifilisz, gonorrhoea, chlamydia stb.) NE KOMMUNIKÁLJON veled azzal, hogy ugyanabban a környezetben tartózkodsz (például WC-ben, fürdőházban), csókolózol, kézfogva, a beteg által készített ételeket eszed, légy, rovarcsípés.

A "Keményedő" probléma a férfiaknál

A merevedési zavar egyszerűen klinikai kifejezés, amelyet az orvosok a szexuális teljesítőképességhez elegendő erekciós szint biztosítására és / vagy képtelenség fenntartására használnak. Erekciós diszfunkció említhető, ha egy személy nem kap elég erekciót ahhoz, hogy három hónapnál hosszabb ideig folytasson nemi közösülést. Más szavakkal, annak, aki életének egy bizonyos időszakában csak egyszer bukik meg, nem kell azonnal orvoshoz fordulnia. Ha azonban ez a helyzet hat hónapig folytatódik, orvoshoz kell fordulnia.

Néhány férfi úgy véli, hogy az erekciós diszfunkció az életkor előrehaladtával természetesen csökken. Az életkor azonban önmagában nem okoz merevedési problémákat. Az életkor mellett egyéb egészségügyi feltételek is megváltoztatják a normális véráramlást, például a gyógyszerek és az életmód. Ezen egészségügyi állapotok egy része a férfiak öregedésével egyre gyakrabban jelenik meg: Bármely férfi, aki a következő állapotokat tapasztalja, megértheti, hogy az erekciós funkció megváltozik:

 • Képtelen elérni a nemi aktushoz szükséges erekciót
 • Nehézség a keménységi állapot fenntartásában
 • Erekció, amely elegendő a nemi aktushoz, de gyengébb, mint korábban
 • Csökkentett bizalom abban, hogy meg tudja keményíteni és megtartja szívósságát

Az erekciós problémák gyakoribbak, mint gondolnád!

Világszerte 152 millió férfi tapasztal visszatérő merevedési zavart, és ez a szám 2025-re várhatóan eléri a 222 milliót. Úgy gondolják, hogy az étrend és az életmód megváltoztatásától a stresszig számos tényező hatékony.

Becslések szerint a 40 év feletti férfiak több mint felének van ilyen problémája. Sajnos ezeknek a betegeknek csak 2% -át diagnosztizálják helyesen, és helyesen kezelik őket. 98% -ban sajnos vagy a helyes diagnózis, vagy a helyes kezelés hiánya merül fel.

A Törökországban könnyű, közepes és nehéz munkában dolgozó 40 év feletti férfiaknál a szexuális diszfunkció aránya akár 70 százalék.

Rosszul hiszik a keményedési problémát

1. "Ez egy olyan probléma, amelyet teljes egészében az elmédben hoztál létre."
Az elmúlt 25 évben világossá vált, hogy a merevedési zavarokat egészségi állapot okozza. Bár az erekciós problémáknak gyakran van pszichológiai vonatkozása (a depressziónak, a szorongásnak és a stressznek szerepe lehet), szinte mindig fizikai oka van.

2. "Erekciós probléma csak idős férfiaknál jelentkezik."
Bár ez a betegség gyakoribb a 40 év feletti férfiaknál, minden korosztályban előfordulhat. Egy tanulmány kimutatta, hogy a 40 és 70 év közötti férfiak körülbelül felének néha problémái vannak az erekció elérésével és / vagy fenntartásával. Bár az erekciós problémák aránya az életkor előrehaladtával növekszik, önmagában az öregedés nem tekinthető a merevedési zavarok okának. Az ok, amiért az erekciós problémák gyakoribbak az idős férfiaknál, az életkorral összefüggő betegségek, például a magas vérnyomás.

3. "Ön túl öreg a nemi aktushoz."
Minden korosztályú párok foglalkoznak a nemi közösüléssel. A szexuális élet az egészséges kapcsolat fontos része. Valójában számos tanulmány kimutatta, hogy az aktív szex az öregedés nagyon természetes része.

4. "Ha szívbetegségben szenved, a nemi közösülés szívrohamot okozhat."
A szívbetegség fontos egészségügyi állapot, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheti a szexet. Sok, szívbetegség miatt kezelt férfiban a merevedési zavarok is biztonságosan és hatékonyan kezelhetők. Mielőtt bármilyen erekciós rendellenességet kezelne, meg kell kérdeznie orvosát, hogy a szíve elég erős-e ahhoz, hogy megfeleljen a szexuális tevékenység fizikai követelményeinek.

HOGYAN MEGKAPCSOLÓDIK A Keményedés?

Serkentéskor az agy jelet küld, hogy elindítson egy sor eseményt. A péniszben lévő erek ellazulnak és kitágulnak, felgyorsítva a pénisz véráramlását. Ugyanakkor a pénisz szivacsos képződményei, a corpora cavernosa, megduzzadnak és nyomást gyakorolnak a vénákra, és korlátozzák a péniszből történő véráramlást. Mivel a belépő vér több, mint a kijövő vér, a pénisz megnő és erekció lép fel. Noha ez a folyamat nagyon egyszerű, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a keményedés az agy, az erek, az idegek és a hormonok teljes egyensúlyban történő működésének eredménye. Ha ennek a folyamatnak egy része sem egészséges, akkor ez befolyásolhatja a férfi képességét az erekció elérésére vagy fenntartására.

Tény: A dohányzás, az elhízás, az alkoholfogyasztás vagy a kábítószer-fogyasztás hozzájárulhat a merevedési problémákhoz azáltal, hogy megzavarja a normális keringést vagy az idegi funkciókat.

HOGYAN TÖRTÉNIK A Keményedési probléma?

Ha merevedési problémája van, akkor a keményedést biztosító folyamat károsodhat. Az erekció eléréséhez és fenntartásához szükséges véráramlás a péniszben csökkenhet olyan orvosi rendellenességek következtében, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség vagy az arteriosclerosis. Az agy és a pénisz közötti kapcsolat blokkolható olyan idegkárosodás miatt, amelyet olyan állapotok okoznak, mint a gerincvelő sérülése, sclerosis multiplex, stroke vagy prosztata- vagy vastagbélműtét. A keményedési folyamatot megakadályozó egyéb tényezők közé tartoznak a máj- vagy vesebetegségek, a depresszió, a stressz és a különféle gyógyszerek.

HOGYAN CSökkentheti Kockázatát?

A merevedési problémák kockázatának csökkentésére talán a legjobb módszer az egészséges élet fenntartása. A dohányzás, a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása és a túlzott alkoholfogyasztás szerepet játszhat olyan állapotok kialakulásában, amelyek jelentősen növelik az erekciós problémák valószínűségét. Ezek elkerülése fontos a kockázat csökkentése érdekében. Az orvos rendszeres ellenőrző látogatásai segíthetnek azonosítani az erekciós problémákat okozó betegségeket, például a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást. Tény: A merevedési zavar miatt aggódás fennmaradhat, vagy súlyosbíthatja a helyzetet. Ha partnerével beszél a problémákról, enyhítheti ezt a szorongást.

A keményedési problémák NEM az öregedés eredménye!

Hasznos tudni, hogy bizonyos változások természetesen bekövetkeznek a férfiak válaszában az öregedéssel járó szexuális izgalomra: A keményedés elérése és az orgazmus elérése hosszabb időt vehet igénybe, a közvetlen stimuláció iránti igény egyre növekszik, és egyre több időre lehet szükség az erekció között. Hamis meggyőződés, hogy csökkent. Számos tanulmány igazolta, hogy az aktív nemi élet minden korosztályban normális. Bár az erekciós nehézségek aránya 40 éves kor felett növekszik, az erekciós problémákat nem tekintik az öregedés közvetlen következményeinek. A férfiak öregedésével inkább a merevedési zavarok előfordulása és súlyossága növekszik, az életkorral összefüggő betegségek, például a magas vérnyomás és a cukorbetegség mellett.

Miért kerüli el a problémát, nem pedig a megoldást?

Sok férfi továbbra is úgy véli, hogy a merevedési zavarokkal egyedül képes megbirkózni, megváltoztatva viselkedését vagy megoldást találva. Még rosszabb, hogy néhány férfi menekül a probléma elől, önmagát hibáztatja, ami nyomást gyakorol önmagukra és teljesítményükre. Ezek a nyomások elkerülhetetlenül növelik a stresszt és a szorongást, és ezáltal tovább csökkentik a teljesítményt. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az erekciós diszfunkció általában a keringési és / vagy idegrendszer fizikai rendellenességei által okozott egészségi állapot. Ha megpróbálja önállóan megoldani a problémát, vagy nyomást gyakorol magára, az nem fogja megszüntetni a merevedési problémát. Mivel a merevedési zavar orvosi állapot, a legjobb választ az orvos által ajánlott orvosi kezelésekkel lehet elérni. Ezért nagyon fontos, hogy megbeszélje orvosával a problémát.

Keményítési problémája van?

A merevedési zavarban szenvedő betegek többségének enyhe vagy közepes nehézségei vannak az erekció elérésében vagy fenntartásában, az olyan funkciók, mint az orgazmus és a magömlés képessége általában normálisak. Az erekciós probléma tünetei a következők:

 • Keménység elérésének vagy fenntartásának képtelensége
 • Képtelenség elegendő keménységű erekciót biztosítani a nemi érintkezéshez
 • Képtelen fenntartani az erekciót a nemi aktus során
 • Képtelenség elérni a teljes nemi érintkezéshez elegendő erekciót
 • Nem kielégítő nemi kapcsolat

HOGYAN HATÁSA A FELFÚZÁSÁNAK FELESÉGÉRE?

Sok merevedési zavarban szenvedő férfi nem veszi észre, hogy az erekciós probléma mennyire negatívan befolyásolhatja partnereit és kapcsolatait, mivel túl elfoglaltak a helyzetükkel. Míg a férfiak csalódottság, félelem, düh, engedelmesség és elkerülés érzésével küzdenek, partnereik ugyanolyan rombolónak érezhetik magukat, és elutasítottnak, vonzónak vagy éppen nem szeretettnek tekinthetik magukat.

Ha a házastársuknál az erekciós problémát olyan külső tényezők, mint a munkahelyi stressz vagy a fáradtság okozza, súlyosbítja a problémát is. A házastársak nem tudják megérteni vagy felismerni, hogy a merevedési zavar olyan tüneteket okozó egészségügyi állapot lehet. Ennek eredményeként az egész kapcsolat stresszes lehet. A házastársa segíteni akar Önnek, de gyakran előfordul, hogy a házastársak nem hajlandók megvitatni a merevedési zavar tüneteit. Ezek az emberek szándékosan megpróbálnak nem teremtenek különösebb terhet azzal, hogy csendben maradnak, és megvárhatják, amíg megkezdi a beszélgetést.

Az intimitás és az egészséges kapcsolat fenntartása érdekében fontos kommunikálni a partnerével. A merevedési zavarok okairól és lehetséges kezeléséről elengedhetetlen beszélgetés velük, és segít csökkenteni a szorongást és a stresszt, amelyet a merevedési zavar mindkettőtökben okozhat.

A KEZELÉS KONZULTÁCIÓJA AZ ORVOSZAL

Ha úgy gondolja, hogy merevedési zavara van, az orvosával való konzultáció a legalapvetőbb lépés a probléma megoldásában. Ma az orvosok rendszeresen kezelik ezt az állapotot, és megpróbálnak megoldásokat találni sok más, merevedési zavar által érintett beteg kérdéseire. Orvosa szabványos fizikai vizsgálatot végezhet, és kérdéseket tehet fel kórtörténetéről a végleges diagnózis felállításához. Ne feledje, hogy ezekre a kérdésekre nyílt és őszinte megválaszolás a megoldás kulcsa. Ha ez megkönnyíti a beszélgetést, megkérheti házastársát, hogy legyen jelen az orvosával folytatott merevedési zavarok megbeszélésén.

MI VÁRHATÓ A KEZELÉS UTÁN?

A nemi egészségének javítása és a merevedési zavar kezelése segít visszanyerni önbizalmát. Nagyon sok férfi helyreállíthatja magánéletét házastársával, és újraélheti szexuális érzéseit. Van azonban néhány szempont, amelyet nem szabad elfelejteni:

 • A kezelések nem növelik közvetlenül a nemi vágyat.
 • Előfordulhat, hogy az Ön és kezelőorvosa által kiválasztott kezelés nem ad azonnal és mindig eredményt. Ha nem éri el a várt eredményt, hívja orvosát. Ezzel meghatározhatja az Ön számára legmegfelelőbb kezelést és adagot.
 • A kezelés nem oldja meg a kapcsolatodban rejlő egyéb problémákat.
 • A kommunikációs eszközök nyitva tartása házastársával és orvosával elősegíti a kezelés eredményességét. Ne feledje, ha úgy gondolja, hogy merevedési problémája van, az orvosával való beszélgetés a legalapvetőbb lépés a probléma kezelésében.

MILYEN ORVOSI FELTÉTELEK KÉSZÍTETTÉK AZ EMELETET?

Ma már ismert, hogy az erekciós diszfunkcióval járó esetek többsége (75%) fizikai eredetű, nem pszichológiai. Míg a pszichés merevedési zavar a sikerteljes szorongás és a belső konfliktusok negatív megjelenésének köszönhető, addig anatómiai, idegi, endokrinológiai, gyógyszerekkel és érrendszerrel kapcsolatos szövődmények vannak a fizikai okok között. Az erekciós zavarok leggyakoribb oka az érrendszeri problémák. A merevedési zavar számos olyan betegség miatt következik be, mint a koszorúér-betegség, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a cukorbetegség, valamint az öregedés. Cukorbetegség esetén

ANYAGCSERE

Cukorbetegség: A
férfiak impotenciája jól ismert oka a megfázásnak a nőknél. A cukorbetegséget a merevedési zavarok gyakori rizikófaktorának tekintik, és sok cukorbeteg férfinak merevedési zavarai vannak. A cukorbetegségben szenvedő férfiak merevedési zavarai korábban fordulnak elő, mint a normális férfiak. Ezenkívül a cukorbeteg férfiaknál háromszor nagyobb az esélye a merevedési zavarra, mint a normális férfiaknak. Tíz évvel a cukorbetegek diagnosztizálása után felüknek merevedési zavara van. Erekciós problémákat okoz a nádas vénák szerkezetének megzavarásával a férfiaknál.

Zsírcsere-anyagcserezavarok:
Magas lipidszintek, például trigliceridek és koleszterin jelenléte a vérben és az elhízás szexuális impotenciához vezethet.

Nitrogén anyagcserezavarok: Olyan
esetekben, mint a karbamid és a húgysav magas szintje a vérben, az albumin és a vizelet hosszú ideig történő elvesztése, szexuális impotencia figyelhető meg. A rendszeres dialízisben részesülő betegek általában impotensek. De ez a helyzet eltűnik a veseátültetés után.

BELSŐ KIVONÓ RENDSZER

A szexuális impotenciát a belső szekréciós rendszer okozhatja. Az elnyomó hormonok, különösen a prolaktin feleslege, ritkábban az unomrotikus hormon hiánya impotenciát okoz. A hormon által kiváltott merevedési zavarokkal azonban csak az esetek kevesebb mint 5 százalékában találkozhatunk.

Az androgén hormonhiány szintén merevedési zavarhoz vezethet. Ezt az állapotot úgy kezelik, hogy androgént (férfi hormon - unomroh kilkekre ) adnak be a betegnek.

A pajzsmirigy enyhe hatással van az erekciós mechanizmusra. Az ebben a mirigyben termelt tiroxin befolyásolja a globulin termelését, amely megköti az unomroh agyagot .

IDEGRENDSZER

Az idegrendszertől függően az impotencia leggyakoribb oka a hát alsó részét érintő paraplegia (paraplegia), a csípő szintű műtéti beavatkozások letiltása és a csípőtáji törések, amelyek a húgycsövet okozzák vagy nem repesztik meg. Ezenkívül a keményedést előidéző ​​idegek, valamint a reproduktív szerv belső idegei, illetve azok eredete és elágazásai a megsemmisülés, megfagyás és ideggyulladás miatt impotenciához vezetnek.

Mérgező anyagok és gyógyszerek, külsõ mérgezés

Nikotinnal kapcsolatos rendellenességek a dohányzás idegvezetésében. Viselkedési rendellenességek, ideggyulladás és hormoncsere-zavarok megjelenése a túlzott alkoholfogyasztás miatt. Olyan gyógyszerek, mint az ópium, a heroin, a kokain. Szexuális stimulánsok. Bár az ilyen anyagok nem okoznak viselkedési rendellenességeket, mint a drogoknál, függőséget okoznak, és a pácienst hosszú mentális depressziós időszakokban kábítószer nélkül nem lesznek sikeresek.

Túlzott hormonhasználat:
Ösztrogénmérgezés figyelhető meg transzszexuálisoknál. Ezek a hormonok merevedési veszteséget, a pénisz és a herák zsugorodását, a tejcsatornák fejlődését okozzák nagy dózisban alkalmazva, fokozzák a bőr alatti zsírszövetet és a haj növekedését. Azt állítják, hogy a progeszteron nincs hatással a férfiakra.

Hosszú távú kezelések:
A következő kezelések fontosak a szexuális impotencia szempontjából: Magas vérnyomás kezelése néhány vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel és béta-blokkolóval. Az agyat befolyásoló és a mentális összeomlást megakadályozó gyógyszerek stb.

KERESKEDÉSI RENDSZER ATARDAMAR LÉZIÓK

Az erekció hibái, amelyek az erekcióhoz szükséges vért szállítják a porózus és szivacsos szövetekbe, megakadályozhatják a megkeményedést. Ha a vaszkuláris rendellenességet a szexuális impotencia okaként keresik, speciális arteriográfiai technikákat kell alkalmazni. Sokáig nem gondolták, hogy a merevedési zavarnak érrendszeri oka lehet. Azonban az impotencia mind a négy esetének egyikében korhatár nélküli vaszkuláris rendellenességek jelenléte merevedési zavarhoz vezethet, és ez lehet a Buerger-kór (okkluzív vaszkuláris gyulladás) kezdeti tünete.

A keményedő szövetek elváltozásai: A
csoport szövetei a nádtestben helyezkednek el, és nagy tereket tartalmaznak. Mindkét oldalon egy porózus test (corpus cavernosum) és mindkét oldalon a szivacsos test (corpus spongiosum) lehetővé teszi a nád növekedését és felállítását az őket megtöltő vérrel. Az alább felsorolt ​​állapotok a megkeményedő szövetek miatt okozhatják az impotenciát. Állandó szexuális impotencia a porózus test ütésrepedése és a vénák véráramlásának zavara miatt. Folyamatos és fájdalmas megkeményedés (priapizmus) után a nád ív formáját ölt, a hegszövet és a rugalmasságvesztés következtében képtelen újra megkeményedni. A nád keménysége, amelyet a kalcium felhalmozódása okoz a hüvelyben, sőt a szalmában lévő porózus tárgyak belső üregében is.


Vénás elváltozások: A csípőben, valamint a végbélnyílás és a külső reproduktív szervek közötti területen fellépő alvadék.

Vérbetegségek:
Krónikus leukémia (vérrák), polyglobulia (megnövekedett vörösvértestek)

MENTESÍTŐ ÉS REPRODUKTÍV RENDSZER

Főbb betegségek és rendellenességek, amelyek impotenciát okozhatnak ebben a csoportban; A vizelet és a reproduktív rendszer daganatai. A reproduktív szervekben előforduló olyan fertőzések, mint az epididymis, a prosztata és a mitesszerek, amelyek szexuális impotenciát okoznak azzal, hogy fájdalmas erekciót és pszichológiai bizonytalanságot okoznak a reproduktív szervekben.

ÁLTALÁNOS OKOK

Ideiglenes impotencia jelentkezik hosszan tartó lázas megbetegedésekben, mikrobiális betegségekben és általában minden olyan betegségben, amely csökkenti a test ellenállását és erejét. A szexuális vágy megjelenése azt jelzi, hogy ezek a betegségek is a gyógyulás felé tartanak.

Magas vérnyomás: A
magas vérnyomás az erek megkeményedését és beszűkülését okozhatja. Ez korlátozza a vér áramlását a péniszbe és erekciós problémákat okoz. Ezenkívül egyes, a magas vérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszerek merevedési problémákat okozhatnak.

Szívbetegség és magas koleszterinszint:
A magas vérnyomáshoz hasonlóan a szívbetegségek és a magas koleszterinszint is befolyásolhatja a pénisz véráramlását, és erekciós problémákat okozhat. Az egyidejű betegségek előfordulása nagyobb a merevedési zavarral küzdő férfiaknál.

Szívbetegség és szexuális élet:
Az, hogy az embernek szívbetegsége van, még nem jelenti azt, hogy a kielégítő nemi életnek vége. Bár általános a vélemény, hogy a szívroham vagy a beteg hirtelen meghalhat a szexuális tevékenységek folytatásakor, a kockázat alacsony. Általában egy szívbetegségben vagy szívműtétben szenvedő személy visszatérhet nemi életébe, amikor késznek érzi magát. Ha bármilyen fenntartása van, ezt meg kell osztania orvosával. Az az aggodalom, hogy a személynek csökkent a szexuális teljesítménye, és a betegségéből adódó depresszió általános állapota, a szexuális érdeklődés és képesség csökkenéséhez vezethet. Ez a depresszió szívbetegeknél gyakori, és általában 3 hónapon belül megszűnik. Ez a helyzet a házastársak szexuális életével kapcsolatos problémák kibővülését eredményezheti.

Az orvos szerepe:
A probléma egyik leghatékonyabb megoldása az, ha a beteget orvosával ösztönzi. Például azokat a javaslatokat, amelyeket szívinfarktusban szenvedő betegeknél kell megadni, még a kórházban megkezdik. Az orvosok tisztában vannak a kérdés fontosságával a beteg és házastársa számára, és néhány tesztet alkalmazhatnak annak megállapítására, hogy a beteg képes-e visszatérni a szexuális életbe.

A félelem nem az egyetlen ok:
A szexuális életet azonban nem csak a félelem okozza. A szívbetegségeket gyakran kísérő érrendszeri problémák megnehezítik a hímivarú férfiak megkeményedését. A szívbetegségekben gyakran előforduló mellkasi fájdalom, légszomj és szívdobogás panaszai megszakíthatják a szexuális tevékenységet, bár általában nem okoznak veszélyes eredményeket. Nyelv alatti nitrát tabletta vagy spray ajánlható a nemi aktus során mellkasi fájdalommal járó betegeknek 5-15 perccel a közösülés előtt. Mindezt meg kell beszélni az orvossal. A szívbetegeknek adott egyes gyógyszerek befolyásolhatják a szexuális életet. Ebben az esetben az orvos alternatív gyógyszereket írhat fel. Annak a betegnek a szíve, aki szívrohamot kapott közvetlenül a válság után, nem alkalmas a nemi aktus elviselésére. A szexuális kapcsolat olyan erőfeszítés, amely egyenlő azzal, hogy gyorsan felmászunk a lépcsőn kb. 2 emeleten: Ezen erőfeszítés során a pulzus és a vérnyomás nő. A legtöbb betegnek 2-4 hétre van szüksége a szexuális élet újrakezdéséhez. Ezt azonban minden betegnek meg kell beszélnie orvosával. A nemi kapcsolat helyzete nem túl fontos.

Javaslatok egy szívbeteg számára szexuális tevékenységével kapcsolatban:

 • Ne kezdjen szexuális tevékenységet, ha dühös vagy stressz alatt áll. A nemi aktus során a nyugodt, ellazult és a mindennapi élet feszültségeitől mentes időt kell előnyben részesíteni.
 • Ahelyett, hogy nagyon teli gyomorban kezdene, inkább étkezés után 1-3 órával kezdjen szexuális kapcsolatot.
 • Válasszon egy kényelmes, megszakítás nélküli helyet a közösüléshez.

Depresszió: A
stressz, a szorongás és a kudarctól való félelem mellett a depresszió merevedési zavarokat is okozhat. Azok a férfiak, akiknek fizikai okból merevedési zavaruk van, depressziósnak, stresszesnek és szorongónak érezhetik magukat.

Prosztata műtét A
prosztata műtét - különösen a prosztatarák műtéte - merevedési rendellenességet okozhat a prosztata melletti idegek és erek károsodásával.

Egyéb egészségügyi feltételek A
merevedési problémákat okozó egyéb egészségi állapotok a következők:

 • Vesebetegség
 • Krónikus alkoholizmus
 • Szklerózis multiplex

Gyógyszerek

Egyes egyéb egészségügyi problémákra szedett gyógyszerek mellékhatásként merevedési problémákat okozhatnak. Ide tartozik néhány olyan gyógyszer, amelyet olyan betegségek kezelésére használnak, mint a magas vérnyomás, a szívbetegségek, az allergiák, a depresszió, a szorongás és a fekélyek.

Szokások és életmód
Számos szokás okozhat merevedési zavart vagy járulhat hozzá a merevedési zavarhoz. Ezek:

 • Ülő élet
 • Dohányzás: A dohányzás károsítja az ereket. Ha dohányzik, ez véráramlási problémákat okozhat, amelyek megnehezítik a merevség megőrzését és a merevség fenntartását. Úgy gondolják, hogy a dohányzás körülbelül kétszer növeli az erekciós problémák kockázatát.
 • Túlzott alkoholfogyasztás: A túlzott alkoholfogyasztás erekciós problémákat okozhat.

Kábítószerek vagy doppingszerek használata: Az olyan kábítószerek
, mint a kannabisz vagy a kokain, negatív hatással vannak a merevedési zavarokra. Ez igaz az anabolikus szteroidokra is.

Diétás szokások és koleszterin:
A magas zsírtartalmú ételeket tartalmazó étrend az artériák eltömődését és a véráramlás csökkenését okozza, ami az edződési problémák egyik fő oka. A magas koleszterinszint szintén növeli a merevedési funkció csökkenésének kockázatát, de nem minden koleszterintípus rossz. A jó koleszterin (nagy sűrűségű lipo-fehérje vagy HDL) emelésével és a rossz koleszterin (alacsony sűrűségű lipo-fehérje vagy LDL) csökkentésével csökkentheti az erekciós funkció csökkenésének kockázatát. Néhány tipp a HDL emeléséhez és az LDL csökkentéséhez:

 • Fogyassz magas rosttartalmú ételeket.
 • Ha ételeit olajban főzi, válassza a magas telítetlen zsírtartalmú folyékony növényi olajok, például az olívaolaj használatát.
 • Rendszeres testmozgás.
 • Ha dohányzik, hagyja abba a dohányzást.

Pszichogén erekcióvesztés
Leginkább azoknál fordul elő, akiknek kórtörténetében korai magömlés volt, vagy akut alkoholos mérgezések után. Ezeken túl a túlzott vallási meggyőződés összefüggésbe hozható elnyomó szülőkkel, esetleges homoszexuális szorongással vagy krónikus stresszel is. Ezek többségében a teljesítmény szorongása áll az esemény gyökerében. Általában a szerves okokból eredő merevedési veszteségek alattomos módon, előkészítő esemény nélkül kezdődnek. A funkcióvesztés tartós, fokozatosan súlyosbodik, és egyéb körülmények között nincs erekció (például éjszakai erekció, maszturbáció, erotikus helyzetek), előfordulhat, hogy a nemi vágy elvesztése. A pszichogén okokból eredő merevedési veszteség éppen ellenkezőleg, hirtelen kezdődik, egy előkészítő eseményt követően. Később az erekcióvesztés átmeneti, alkalmi és átmeneti. Nem minden helyzetben és minden partnernél látható. Bár az előjáték során merevedés van, később a merevedés elvesztése különösen gyakori. A pszichogén merevedési nehézségekkel küzdő férfiak gyakran maszturbálással érhetik el az erekciójukat, és erekciójuk éjszaka is fennáll.

A 40. életévüket betöltött férfiak, akiknek életük során legalább egyszer merültek fel merevedési problémáik, a két viselkedés egyikét választják. Néhány férfi némi szomorúsággal és bánattal éli át. Mások aggódnak és pánikba esnek az eset miatt, és azt gondolják, hogy valami elromlott, és soha nem fog tudni visszatérni korábbi állapotába. A későbbi tapasztalatok szerint az első csoportba tartozó férfiak alig gondoltak az előző kudarcra, míg a második csoportba tartozók folyamatosan kontrollálni kezdték magukat, és megkérdőjelezték teljesítményüket. Ezt a helyzetet "figyelésnek" nevezzük. A szexuális zavarban szenvedő férfiak és nők többsége önmagában kezd figyelni, és ezzel egyre inkább blokkolja saját szexuális izgalmát és örömét.

A pszichogén erekcióvesztés megszüntethető a teljesítmény szorongásának kezelésével, amely a veszteség oka. A "figyelés" megakadályozható a folyamat meghatározásával, annak mindkét házastársra gyakorolt ​​káros hatásának magyarázatával és az ellenőrzés alá vonásának ösztönzésével. A folyamat irányításához először fel kell ismerni. A probléma akkor fog megszűnni, ha az emberek nem a teljesítményükre, hanem a nemi közösségek élvezésére összpontosítják figyelmüket, és megtanulják uralkodni önmagukon, hogy ezt elérjék. A házastársakat arra kell ösztönözni, hogy figyelmüket az érzelmeikre összpontosítsák, és gondolataik helyett töltsék el elméjüket ezekkel az érzelmekkel. A teljesítmény szorongása enyhülhet a partnerekkel folytatott szexuális kapcsolat ideiglenes „betiltásával” is. A házastársak a közösülés kivételével bármilyen előjátékban részesülhetnek. Az együttélés tilalma, Megszünteti az erekcióval kapcsolatos szorongást. Ebben az esetben általában merevedés lép fel. Ha úgy gondolja, hogy merevedési problémái vannak, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz. A szexuális egészség javítása és a merevedési zavar kezelése segít visszanyerni önbizalmát. Nagyon sok férfi helyreállíthatja magánéletét házastársával, és újraélheti szexuális érzéseit. Van azonban néhány szempont, amelyet nem szabad elfelejteni: A kezelések nem növelik közvetlenül a nemi vágyat. Előfordulhat, hogy az Ön és kezelőorvosa által kiválasztott kezelés nem ad azonnal és mindig eredményt. Ha nem éri el a várt eredményt, hívja orvosát. Ezzel meghatározhatja az Ön számára legmegfelelőbb kezelést és adagot. A kezelés nem oldja meg a kapcsolatodban rejlő egyéb problémákat. A kommunikációs útvonalak nyitva tartása házastársával és orvosával,

Pszichológiai tényezők:
Ezek az okok lehetnek önmagukban vagy egy vagy több fizikai okkal együtt.

Teljesítményfeszültség: Ha egy
személy kezd ideges lenni szexuális teljesítménye miatt, az erekcióját befolyásolhatja.

Stressz:
Hatással lehet a szexuális teljesítményre.

Depresszió:
Erekciós problémát szenvedő személy depressziót tapasztalhat, vagy depressziós személynél merevedési probléma léphet fel.

Kapcsolati problémák:
A házastárssal fennálló feszültségek, szexuális és pénzügyi kérdések, valamint a családdal kapcsolatos problémák negatívan befolyásolhatják a szexuális funkciókat.

KEZELÉSI OPCIÓK

A gyógyszerek használata előtt Az
erekciós probléma kezelésének megkezdése gyógyszeres kezeléssel vagy más módszerekkel orvosa javasolhatja, hogy változtasson életmódján. Ezek:

 • Gyakorlat
 • A vérzsírcsökkentő étrend
 • A dohányzásról való leszokás
 • Az alkoholfogyasztás csökkentése
 • Csökkentheti a stresszt és a fáradtságot.

Forduljon orvosához azokról a gyógyszerekről, amelyek erekciós problémákat okoznak, például unomroh clayekre- hiányt, amely lehetséges lehet a kiegészítőkkel történő helyzet megszüntetésére, vagy mellékhatásként merevedési problémát okozhat.

Döntés az
erekciós probléma kezeléséről Az erekciós probléma kezelésének megválasztása az Ön és annak a személynek a preferenciáin alapul, akivel megosztja a szexualitást. Gyűjtse össze a lehető legtöbb információt az egyes kezelési lehetőségekről. Az alábbiakban megvizsgálandó kérdések segítenek a döntés meghozatalában:

 • Mennyire hatékony és biztonságos a kezelés?
 • Hogyan kezeli a partnerem ezt a kezelést?
 • Könnyen és kényelmesen alkalmazható-e a kezelés?
 • Kompatibilis az életmódommal?
 • Mennyibe kerül a kezelés?

Kezelési lehetőségek
Orális kezelések:
A szájon át történő gyógyszeres kezelés szájon át történő gyógyszeres kezelés (pirula) az erekció biztosítása érdekében. A gyógyszeres kezelés biztonságos és egyszerű kezelési módszer. A szájon át történő bevitel megkönnyíti a vér áramlását a péniszbe. A gyógyszer hatékonysága érdekében a férfit szexuálisan fel kell izgatni. Az orális terápia során jelentett leggyakoribb mellékhatások a fejfájás, az arckiütés, az emésztési zavarok és az orrdugulás. A gyógyszeres kezelés nem mindenki számára megfelelő, ezért kérdezze meg orvosát, hogy ez a lehetőség megfelel-e Önnek. Beszéljen orvosával, aki ismeri a kórtörténetét, hogy használhat-e orális gyógyszereket. Ha nitráttartalmú gyógyszert (például mellkasi fájdalom esetén nitroglicerint) használ, Ne használjon semmilyen gyógyszert a merevedési zavarok ellen, még akkor is, ha nagyon ritkán szedi. Konzultáljon orvosával bármely más gyógyszer szedésének biztonságosságáról.

Szexuális tanácsadás / szexualitás oktatás:
Beszélhet pszichiáterrel, pszichológussal vagy szexuális terapeutával szexuális vagy egyéb problémáiról, amelyek befolyásolják az erekció elérésének és fenntartásának képességét.

Pénisz injekciós kezelés: Az
injekciós kezelés során olyan gyógyszereket tartalmazó tűket használnak, amelyek segítenek megkeményedni. Ez a gyógyszer ellazítja az izmokat, segítve a pénisz véráramlását, és körülbelül 5-10 perc alatt megkeményedik. Az injekciós kezelés nagyon hatékony lehet, ha 30-60 percig tartó erekciót biztosít.

Eszközök

Vákuumkészülékek: Ez
egy tubusból áll, amelyet a péniszére tesz (hogy a vákuumhatással megkeményedjen), és egy gyűrűből, amelyet a pénisz testéhez rögzít (hogy megvédje a megkeményedéstől). A porszívózás vért vonz a péniszbe, és a gyűrű erekciót biztosít a vér "csapdájával". A vákuumkészülékek általában biztonságos és hatékony eszközök, de egyszerre 30 percnél tovább nem ajánlottak. A gyűrű eltávolításakor az edzés elmúlik.

Sebészeti módszerek:
Implantátum behelyezése a péniszbe:  Alkalmas lehetőség azok számára, akik nem részesülhetnek más kezelési lehetőségekben. Ebben a kezelési módszerben egy eszközt (rudat) műtéti úton helyeznek a péniszbe. Felfújással alkalmazzák, amikor nemi aktusra van szükség.

Az implantátumoknak két fő típusa van:  egy, két vagy három komponensű felfújható (hidraulikus) eszközök és közepesen kemény lágy protézisek. Mivel e két típusú eszköz visszafordíthatatlan műtétet igényel, ezeket általában csak azoknál a betegeknél vesszük figyelembe, ahol más kezelési lehetőségek kudarcot vallottak.

Gyógynövényes kezelés:
Számos olyan növényi terméket állítottak elő, amelyek azt állítják, hogy növelik a szexuális vágyat, a nemi örömöt és a teljesítményt. Nincs azonban általánosan elfogadott tudományos bizonyíték e termékek biztonságosságára vagy hatékonyságára vonatkozóan.

Hormonpótló terápia:
A keményedési minőség romlását az unomroh clayekre nagyon alacsony szintje okozhatja ( az unomroh clayekre szintjét vérvizsgálattal lehet mérni). A hormonterápia növelheti a vércukorszintet . A kezelés a bőrön keresztül, rendszeres injekcióval vagy szájon át alkalmazható.

Egy másik helyzet, amely megbontja az egészséges szexuális élet egyensúlyát az időskorú férfiaknál: ANDROPOZ

Mi az az andropauza?

Egy bizonyos életkor után a női nemi hormon nullára csökken, és ez a menopauza nevű állapot bekövetkezik. Egy bizonyos életkor után megváltozik a férfiak hormonszintje. Unomroh kilkekre, amely 45-50 éves kortól kezdve férfi hormon Ezenkívül a mellékveséből kiválasztott azonos szerkezetű hormonok folyamatos csökkenést mutatnak, de ez a szint még idősebb korban sem lehet nulla. Ez az állapot, más néven "andropause", a szexuális vágy és a mentális funkciók csökkenését, valamint a szexuális funkció regresszióját okozza. Ezenkívül a fáradtság és az alvási problémák érzelmi változásokat, impotenciát, depressziót, a szexuális erő csökkenését, csontritkulást, a sperma minőségére és az izmokra gyakorolt ​​negatív hatásokat, ismét a férfi / androgén hormonok hiányát, a test szerkezetének változását okozzák, ami 10-15 kg zsírvisszatartást eredményez, különösen a hasban.

Az átlagos élettartam meghosszabbításával az öregedéssel és az andropauzával kapcsolatos problémák növekedni fognak, és a kidolgozott kezelési módszerek felhívják a figyelmet.

Törökországban a 40 és 70 év közötti férfiak 52 százaléka csökken a szexuális teljesítőképességben és a vágyban, de az orvosok a becslések szerint jóval alatta maradnak a számadatok valóságának, az alkalmazás szűkösségétől függ.

Összefoglalva ezeket az eredményeket, az andropause a férfiak életkorával összefüggő fizikai és mentális változások klinikai képpé történő átalakulása az androgén hormonok csökkenésével.

Ez a klinikai kép a következő tüneteket tartalmazza:

1. A szexuális funkció és a vágy csökkenése, különösen a reggeli erekció minőségében,
2. Az intellektuális képesség csökkenése, a koncentráció csökkenése, a fáradtság, a düh és a depresszió
csökkenése , 3. Az izomtömeg és az erő jelentős csökkenése,
4. A csont ásványianyag-sűrűségének csökkenése (osteoporosis),
5. A szervzsír növekedése.

Széles körű használata ellenére az andropause kifejezés nem túl pontos meghatározás. Bár a nők reproduktív tulajdonságai teljesen és élesen végződnek a menopauzával, a férfiak reprodukciós képessége az életkor előrehaladása ellenére is folytatódhat. Ebben az összefüggésben az "androgénhiány az öregedő férfiaknál pontosabb definíció, mint az" andropauza ". 39-70 éves férfiaknál kimutatták, hogy a szérum szabad unomrofilsav szintje évente körülbelül 1,2% -kal csökken.

A 65 év feletti férfiak körülbelül 25-50% -ánál csökken a biohasznosuló unomroh cukorszint és olyan tünetek csökkenése, amelyek androgénpótlást igényelnek (a hiányzó hormon helyett mesterségeseket adnak). Természetesen kortól függetlenül a genetikai rendellenességek, az elhízás, a különböző hormonális egyensúlyhiányok (növekedési hormon, pajzsmirigyhormonok, inzulin), az alkohol, a stressz és a krónikus betegségek is okozhatják a vér unrrolát szintjének csökkenését.

NŐK SZEXUÁLIS FUNKCIÓS ZAVARAI

A nők, csakúgy, mint a férfiak, problémákat tapasztalnak vágyukban és nemi érintkezésükben. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a nők körülbelül 40% -a szembesül valamilyen szexuális rendellenességgel. Lehet, hogy ezek a nők soha nem voltak felkeltve és nem szenvedtek orgazmust. Sok nőnek nehéz megbeszélnie ezt a nagy problémát partnereivel, és sok nő szégyelli, hogy nem keres kezelést, és attól tart, hogy az egészségügyi szakemberek félreértik őket. Mint a férfiaknál, a nőknél a szexuális problémákat is pszichológiai és / vagy fiziológiai működés okozza. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a nők szexuális problémáinak több fizikai (biológiai) oka van, mint azt korábban ismerték. Cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek,

Csökkent szexuális vágyzavar
A szexuális vágy megkülönböztetése az egyik legkézenfekvőbb probléma, amely a párokat boldogtalansághoz, csalódottsághoz és még csak nem is erről beszél. A fáradtság, depresszió, betegség, stressz, szorongás (feszültség), a kapcsolat diszharmóniája, az alkohol- vagy drogfogyasztás befolyásolja az ember szexuális vágyát és energiaszintjét. Az orális fogamzásgátlók megváltoztatása összefügg a nők menstruációs periódusával, kezeléseivel, szülésével vagy a menopauzában lévő nők szexuális vágyának elvesztésével. A kezelésre érkező nők 80% -ánál csökkent a szexuális vágy. Azok a nők, akik ezzel a problémával szembesülnek, spontán csökkentik szexuális vágyukat, de ezek a nők pozitív megközelítést alkalmaznak partnereik felé az izgalom és az orgazmus elérése érdekében. A nőknél a szexuális vonakodásnak nincs megbízható fizikai mutatója. A nők szexuális vágyának értékelése, a szexuális fantáziák, gondolatok és ötletek megléte a férfiak iránti érdeklődés kutatásával és értékelésével lehetséges. A szexuális vágyat könnyen csökkenthetik gyógyszerek vagy hangulatváltozások, például depresszió. Mivel a csökkent szexuális vágy gyakran elnyomott vagy csökkent orgazmusnak tudható be, meg kell kérdezni, hogy melyik fordul elő először.

Szexuális izgalmi rendellenességek A
szexuális izgalmi rendellenesség az ismétlődő vagy folyamatos szexuális stimulációra adott válasz hiánya vagy képtelenség fenntartani a megfelelő hüvelyi ellátást. Ez a helyzet valójában nem a fizikai izgalom hiányával, hanem az izgatás személyes felfogásának rendezetlenségével függ össze. Mivel a szexuális izgalmi rendellenességben szenvedő nők általában megpróbálják teljesen elkerülni a nemi közösülést, ezeknél a nőknél gyakran alacsony nemi vágyat diagnosztizálnak. Az elmúlt években egyes kutatók kijelentették, hogy a szexuális izgalmi rendellenesség oka lehet testi rendellenesség, például ér- és csikló elégtelenség. Az erek szexuális diszfunkciói szexuális izgalmi rendellenességet, valamint orgazmusproblémákat okozhatnak.

Orgazmuszavarok Az
orgazmuszavar az orgazmus hiánya vagy késleltetése a normális szexuális stimuláció után, folyamatosan vagy ismételten. A nőknél az orgazmus kiváltásához szükséges stimuláció alakja és intenzitása nagymértékben változik. A diagnózis tehát az orvos megítélésétől függ, hogy a nő megkapta-e a megfelelő szexuális stimulációt. Természetesen ez a panasz megnehezítette az interperszonális kapcsolatokat és szenvedést is okozott. Úgy gondolják, hogy az időszakos, szituációs orgazmus hiányokat nem szabad szexuális rendellenességeknek tekinteni, mivel a nők orgazmusához szükséges stimuláció alakja és intenzitása nagyon eltérő, és ez különböző időpontokban változik. .

VAGINISMUS ÉS DISZPLONITÁS

Dyspareunia (fájdalmas szexuális kapcsolat!)
A legtöbb nő életében bármikor fájdalmat tapasztalhat a nemi aktus során. Ha azonban ez a probléma ismétlődik, csalódást okoz mindkét partner számára, és idővel negatív reakciókhoz és csökkenő önbizalomhoz vezethet, különösen a nőknél. A szexuális érintkezés során érzett fájdalmat orvosilag dyspareunia-nak nevezik. Előfordulási gyakorisága 10-15%. A szexuális érintkezés során vagy után fellépő fájdalom megoldása nehezebb probléma, mint amilyennek első pillantásra tűnik. A fizikai okok közé tartozik a szűzhártya szűkülete (a heg miatt), az alsó hasi fertőzés, a hüvely külső ajkának betegségei. A dyspareunia (fájdalmas nemi aktus) számos tényező miatt kialakulhat, egy nagyon egyszerű anatómiai problémától a komplex pszichoszociális és biológiai jelenségig. Az az idő, amíg az orvos a lehetséges diagnózis felállítása és a kezelés megkezdése után a beteg választ kap a kezelésre, meglehetősen hosszú lehet. Korábban a betegek nehezebben tudták ilyen fájdalom-panaszokat kifejezni az orvosok előtt. A betegek azonban még ma is nehezen tudják kifejezni a dyspareunia panaszukat. A diszpareúniában szenvedő beteg orvoshoz fordul, hogy megszabaduljon a mentesítés panaszától, és azt gondolhatja, hogy a fájdalmas nemi aktus enyhül, ha a váladék megszűnik. A dyspareunia érzése a hüvely bejáratában, a hüvelyben és a mély közösülésben különböző okoktól függ. Gyakran a probléma az a terület, ahol a fájdalom érezhető. Néha azonban a probléma máshol, sőt a reproduktív szerveken kívül más területeken is felmerülhet. Dyspareunia,

A nőgyógyászati ​​megbetegedések mellett a krónikus kismedencei fájdalom oka az emésztőrendszeri megbetegedések, a vese- és húgyúti betegségek, a mozgásszervi betegségek, a mentális betegségek. A krónikus kismedencei fájdalommal küzdő betegek gyakran fordulnak nőgyógyászhoz, és nem tudnak állandó megoldást találni problémáikra, mert nincsenek megfelelően értékelve és irányítva őket. Összefoglalva, multidiszciplináris megközelítésre (a specializáció különböző területeire) van szükség a krónikus kismedencei fájdalom és speciális formája, a dyspareunia kezelésében.

Vaginismus

A vaginismust a hüvelyi izmok összehúzódásaként határozzák meg, olyan szorosan, hogy a pénisz nem tud behatolni. Például egy nő, aki attól tart, hogy a szexuális közösülés során újra fájdalmat fog érezni, önkéntelenül elkerülhetõ magatartásként szerezheti meg magát. Egy másik ok a szorongás, a félelem és a szorongás érzése, amely a nők lelki világában kialakult konfliktusok felelevenítésével jelentkezik. A vaginismust a szexuális terápiás klinikákra jelentkezők 12-17% -ánál diagnosztizálják. Néha másodlagos hüvelyi tünetek jelentkezhetnek fertőzések, műtétek vagy vegyszerek által okozott hüvelyi fájdalom után. Helyzeti szorongás, akaratlan izomösszehúzódás, szexuális izgalmi problémák, hüvelyi kenési problémák és szexuális vágy hiánya, szexuális ismeretek lehetnek a vaginismus okai.

A
szexuális diszfunkció okai a nőknél A szexuális diszfunkció különféle szervi és pszichológiai okokból jelentkezhet. A nők szexuális tevékenységben és szexuális diszfunkcióban betöltött szerepét évek óta nem tanulmányozták olyan intenzíven, mint a férfiaknál, és úgy gondolják, hogy a probléma csak pszichológiai eredetű. Az utóbbi években végzett kutatások azonban feltárták a probléma szerves dimenziójának nagyságát.

A szerves okok között;

 • Szisztémás betegségek és vaszkuláris (vaszkuláris) okok
  A nemi szervek véráramlása károsodhat különböző szisztémás problémák, például cukorbetegség (cukorbetegség), szívbetegségek, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érrendszeri problémák, például érelmeszesedés és dohányzási szokások miatt.
 • Neurológiai okok
  Neurológiai betegségek vagy a különféle okokból (például cukorbetegség, trauma, műtéti beavatkozás) eredő idegkárosodás következtében az agy és a nemi szerv közötti üzenet blokkolva van. Szexuális diszfunkció fordulhat elő gerincvelői sérülések, epilepszia (epilepszia), sclerosis multiplex, agyi érrendszeri betegségek, Alzheimer- és Parkinson-kór, idegrendszeri fertőzések miatt. A reproduktív szerveken végzett műtéti beavatkozások, például a méheltávolítás (a méh eltávolítása), valamint a hólyag és a belek műtétei során fellépő idegkárosodások szintén szexuális diszfunkcióhoz vezethetnek.
 • Hormonális okok A
  szexuális diszfunkcióval akkor találkozhatunk, ha a vérben a hormonok szintje, amely lehetővé teszi a reproduktív szervek fejlődését és a szexuális tevékenység különböző szakaszainak megvalósulását, csökken. Különösen az oophorectomia (petefészek eltávolítása) után a nők intenzíven tapasztalják ezt a problémát.
 • Sebészeti beavatkozások A
  reproduktív szervekre irányuló különféle műtéti beavatkozások idegkárosodást okozhatnak, emellett megzavarhatják a hormonális egyensúlyt és szexuális diszfunkciókat okozhatnak a test változásai miatt. Különösen a húgyhólyag és a belek műtétjeiben megnyílt mastectomia (a mell eltávolítása) vagy az osztómiák (a hólyag vagy a bél ürítése a hasi régióban létrehozott nyíláson keresztül) miatt a nő testének észlelése károsodhat, és nemi életét is befolyásolhatja.
 • Kezelés és gyógyszerek
  Különböző kezelési módszerek, egyes gyógyszerek és szerhasználati szokások különböző módon befolyásolják a szexuális életet. Egyes gyógyszerek, amelyeket szívbetegségek, magas vérnyomás, depresszió, hormonális problémák, rákos és gyomorpanaszok kezelésére alkalmaznak, néhány vizelethajtó és kemoterápia, sugárkezelés romolhatja a menstruációs ciklust, a nemi szervek szerkezetét és következésképpen a szexuális funkciókat.
 • Idősebb életkor
  Az életkor növekedésével a simaizom / kötőszövet aránya a csiklóban és a hüvelyben nő a kötőszövet javára. Ennek eredményeként romlik a klitoris keményedési képessége és a hüvely megnagyobbodása.
 • Menopauza
  A menopauzával csökkenő ösztrogén hormon miatt a hüvely méretének csökkenése és nedvességének csökkenése csökkenti a szex iránti érdeklődést a nemi aktus során fellépő fájdalom miatt.
 • Pszichológiai okok A
  gyermekkor, a nevelés és az ebben az időszakban megszerzett különféle élettapasztalatok, szokások és rögeszmék szintén befolyásolják az egyén későbbi szakaszait.

Azok a személyek, akik megszakadt családi kapcsolatokban nőnek fel, rossz / elégtelen szexuális információkkal nőnek fel, vagy gyermekkorban szexuális traumát tapasztalnak, hajlamosak a szexuális diszfunkcióra, a szexuális kudarcokra az élet előrehaladott szakaszában, a depresszióra, a csalásra, a terhességre és a szülés utáni mentális problémákra, a szerves betegségekre adott reakcióra, az öregedésre, A szexuális diszfunkció szexuális problémák és szexuális erőszaknak való kitettség miatt kezdődik. A párok közötti vonzerő elvesztése, a kapcsolat romlása, bizonytalanság, a szexualitástól és kudarctól való félelem, a szexualitással kapcsolatos sztereotip hamis gondolatok, a nem megfelelő előjáték és a pszichiátriai zavarok megnehezítik a probléma megoldását. Különösen szerzett orgazmuszavarok esetén pszichés problémák kísérhetik az organikus okokat.

Hogyan állapítható meg, ha a nőknél szexuális zavarok vannak?

A szexuális diszfunkciót csak vizsgálatokkal és tesztekkel lehet diagnosztizálni. Ezért a legjobb, ha az e területre szakosodott egészségügyi csoporthoz fordulunk a probléma magyarázatához és a kezeléshez. Annak érdekében, hogy ne befolyásolja a diagnózist és a kezelést, világosan meg kell magyarázni a problémát, és nem szabad információt tárolni. Bár a betegtől kapott információk és a fizikális vizsgálat diagnosztizálható, néhány vizsgálatra szükség lehet.

Az első szakaszban végzett vizsgálatok

A szexuális diszfunkció panaszával jelentkező beteg teljes körű fizikális vizsgálata és pszichoszociális értékelése után a következő szakaszban a nemzetközileg alkalmazott panaszok szexuális funkcióinak kikérdezését és a diagnosztikai vizsgálatokat végezzük. a hormonszintek (FSH, LH; osztradiol, unomroh clayekre ) az első tesztek. Ezt követően szükség esetén olyan fejlett teszteket alkalmaznak, mint az ultrahangvizsgálat és a hüvelyi PH mérése.

Szexuális diszfunkció kezelése nőknél

A kezelésnek számos eszköze van, kezdve az olyan terápiáktól, mint a gyógyszeres kezelés vagy a vákuum, a pszichoterápiáig, amelyeket az ok és a beteg általános állapota szerint határoznak meg. Folytatódnak a tanulmányok az új kezelési módszerekről.

Clitoral Vacuum Device

A nemi szervek elégtelen vérkeringése miatti szexuális diszfunkció kezelésére tervezett klitorális vákuumkészülék segít növelni a vérkeringést és a simaizom arányát a csiklóban. A testbe való belépés nélkül lágy vákuumhatást vált ki a csiklón, és növeli az érzékenységet, a hüvelyi nedvességet, az orgazmust, más szóval általában az elégedettséget. Szexuális diszfunkciójú nőknél a készülék használata után akár 100% -kal nőtt a szexuális érzékenység, 80% -kal az elégedettség és 73% -kal nőtt a hüvelyi nedvesség.

Pszichológiai tanácsadás

Különböző pszicho-szociális problémák tapasztalhatók szexuális diszfunkcióban szenvedő betegeknél, valamint partnereiknél is. Ezek a pszicho-szociális problémák néha a szexuális diszfunkció okaként, néha pedig a szexuális diszfunkció következményeként jelennek meg. Pszichoterápiára és szexuális terápiára lehet szükség a szexuális diszfunkcióval küzdő párok pszichológiai és szociális kérdéseinek eredményeként. A pszichológiai tanácsadás és a terápiás támogatás nagyon fontos a páciensnek és a partnernek a probléma kezelésében, valamint a probléma meghatározásában és megoldásában.

Szexuális problémák szülés után!

Egy új tag csatlakozása a családhoz arra készteti a párokat, hogy a terhesség alatt tapasztalt összes baj elmaradjon. Az apró csecsemő felelőssége mellett azonban a hormonális változások komoly problémákat okozhatnak a szexuális életben mind a férfiak, mind a nők számára ... A kilenc hónapig várt apró csecsemő fordulópontot jelent sok pár életében. Bár ez a helyzet nagy izgalmat és boldogságot okoz a házastársak körében, az érem másik oldala is ott van.

Mivel a baba sok problémát hoz magával. Az olyan tényezők, mint a további felelősségek, a csecsemő által kiváltott hormonális és fizikai változások, felforgathatják a házastársak világát. Az eredmény egyáltalán nem fájdalmas kép: szexuális problémák.

Nem lenne téves azt állítani, hogy a szülés utáni változások leginkább a nőket érintik. A születés számos fontos problémához vezethet, mint például a dyspareunia és a vaginismus, különösen a szexuális anorexia.

Valójában a férfiak is érintettek, bár nem annyira, mint a nők. Miközben megpróbálnak megszokni egy új rendet, szexuális életükben problémák kezdődnek.

A szexuális vágy elvesztése

A szexuális étvágytalanság és az erekció elvesztése a leggyakoribb szexuális probléma a férfiak körében a szülés után. Szóval, milyen tényezők állnak a szülés után kialakuló szexuális problémák hátterében, milyen kezelési módszerek vannak? A születés utáni álmatlan éjszakák, a két-három óránként ismétlődő szoptatási folyamat és a csecsemő gyakori betegsége, a családi élet teljesen felforgatható. Azok a párok azonban, akik addig a napig csak egymásra összpontosítottak, szinte minden figyelmet a gyermekre irányítanak a szülés után. Egyrészt az új élethez való alkalmazkodás próbálkozásának feszültsége, másrészt az a szorongás, amelyet az okoz, hogy nem tud annyi figyelmet kapni a férje, nemi vonakodáshoz vezet.

ESZTÉTIKAI GONDOK

A "prolaktin" hormon, amely születése után jobban kiválasztódik, és nagy szerepet játszik a csecsemő szoptatásában, szintén szexuális vonakodást és hüvelyi szárazságot okoz. A szoptatási időszak alatt, amikor ez a hormon természetes módon túlzottan szekretálódik a nőknél, felmerül a szexuális vonakodás problémája.

Figyelembe véve, hogy a csecsemő születésével a család fogalma hozzáadódik a szexuális partner képéhez, különösen a nők túlbecsülhetik az anyaság szerepét, és születésük után távolabbról közelíthetik a szexualitást. Az a nő, aki esztétikai aggodalmai miatt nem kedveli önmagát, szex közben a testével van elfoglalva, ami megakadályozza, hogy élvezze a nemi közösülést. Ezenkívül az a férfi is, aki nem találja annyira ápolt feleségét, mint korábban, szintén eltávolodik a szexuális élettől. A mell és a hüvely a két legfontosabb terület, amely izgatja a férfiakat a szexuális életben. Születéssel ezek a régiók már nem lehetnek provokatív tényezők. A hüvely és a mell, amelyet születésig csak szexuális stimulációs pontként érzékelnek, hirtelen olyan területekké alakulnak, amelyek lehetővé teszik a csecsemő születését és táplálását, ennek eredményeként a férfi eltávolodhat a feleségétől. A baba születése is,

A SZÜLETÉS UTÁN A FÉRFI SZexuális jellege

Mi történik tehát a férfi világában szülés után? Milyen más problémákkal szembesülnek a férfiak, a szexuális étvágytalanságon kívül?
- A férfiaknak problémái vannak az izgatással is (merevedési zavar, korai vagy késői magömlés), különösen a szexuális vonakodással.
-Bár ritkán látni, fájdalom jelentkezhet a péniszben a nemi aktus során.
- Az új élethez való alkalmazkodás, a nő testében bekövetkező változások, a szexuális területek arculatának változása szerepet játszik a férfiaknál jelentkező szexuális problémák forrásában.
A szülés utáni szexuális problémák azonban sokkal kevésbé gyakoriak a férfiaknál, mint a nőknél.