Whatsapp Whatsapp
telefon Hívj most

Gyermek urológia

Hány éves legyen a körülmetélés?

A klasszikus nézet szerint a körülmetélést korán végezzük.

A legjobb, ha a körülmetélést az első hónapban vagy 7 éves kor után végezzük.

Az első hónapban végzett körülmetélés előnyei:

 • A körülmetélés érzéstelenítés nélkül is végrehajtható, mivel a csecsemőben a fájdalomérzet az első hónapban nem teljesen fejlődik ki.
 • Mivel ebben az időszakban a péniszben nincs sok vaszkularizáció, a körülmetélés során vérzés nemigen fordul elő.
 • Mivel a csecsemőknél a sebgyógyulás gyors, a körülmetélett seb gyorsan gyógyul.
 • A sürgős körülmetélést igénylő helyzetet megelőzik a fityma szűkületei, amelyek előrehaladott korban fordulhatnak elő.
 • Mivel a személyiség nem fejlődik ki az újszülöttben, megakadályozzák a körülmetélés utáni pszichológiai negatív hatást.

 

Ez a gyermek pszicho-szociális fejlődési szakaszai 1-6 éves kor között, különösen 4-5 éves kor között. Ebben a korban a gyermek fél a pénisz elvesztésétől.

       7 éves kora után ez a pszicho-szociális ciklus recesszióba kerül és serdülőkorig tart. A körülmetélés ebben a korban biztosítja a gyermek pszicho-szociális fejlődését. Rájön, hogy a társadalom tagja. Meg fogja érteni, miért metélik körül.

KIT KELL KÖRNYEZNI?

Egészséges körülmetélést szakembernek (urológus - gyermeksebész - általános sebész - plasztikai sebész) kell elvégeznie. Így számos körülmetélési hiba megelőzhető.

MI A KÖRNYEZETBEN MEGFELELŐBB MÓDSZER?

A műtéti körülmetélés intravénás szedáció + helyi érzéstelenítés technikával a legmegfelelőbb módszer.

 

MELYEK A KÖR körülmetélés hibái?

 • Kevesebb a fityma levágása
 • A pénisz fejének vágása
 • Vérzés
 • Pénisz gangréna: a pénisz szoros megkötésének eredményeként alakul ki
 • Gyulladás: nem figyel a tisztaságra és a higiéniára
 • vizelési képtelenség: feszes kötés körülmetélés után
 • Stenosis a vizeletüregben (mea)

MI A NEM LESZERELT TESZT? MI A GYAKORISÁG?

Ez az egyik vagy mindkét tojás (herék) hiánya a zsákban születés után. A koraszülött csecsemők 26-30% -ánál, a koraszülötteknél 2,7-3,2% -ánál látható a leereszkedés nélküli here.

HOGYAN ALKALMAZZÁK A KEZELÉST AZ ALATT VIZSGÁLATON?

A kezelés általában a petesejt műtéti leeresztését a tasakba, és ott rögzítését. Ezenkívül általában van egy sérv, amelynek heréje nem ereszkedik le. A műtét során a sérv is megjavul. Ennek elérése érdekében a hormonális és / vagy műtéti kezeléseket csak a szakterület szakértői által elvégzett értékelések eredményeként alkalmazzák.

MIKOR KELL NEM KÍVÁNT TESZTET KEZELNI?

A herék leereszkedése a zsákokba az anyaméh utolsó 3 hónapjában következik be, és ez néha a születés után is folytatódik, és az első születésnapon a leereszkedetlen herék gyakorisága koraszülötteknél 5,4% -ra, koraszülötteknél 1% -ra csökken. Ha ezalatt nem ereszkedik le, késedelem nélkül kezelni kell.

MILYEN PROBLÉMÁT OTTHAT AZ ALÁBBI TESZT, HA NEM KEZELIK?

Le nem ereszkedett here, ha nem kezelik; Komoly problémákat okozhat, mint például meddőség, petesejt és a torzió torziója.

MITŐL FÜGGIK A GYEREKKOR KIFEJLESZTÉSE A HERNIA FÖLDÖN ÉS A VEZETRENDSZER?

A gyermekeknél az inguinalis sérv nem a megterhelés következtében jelentkezik, mint a felnőtteknél. Míg a csecsemők a méhben fejlődnek, a hasat borító membránból (procesus vaginalis) kinyúló kesztyűujj kinyúlik a lágyéki csatornából. Ha ez a nyílás születés után nyitva van, duzzanatot okoz az ágyék területén. Férfiaknál gyakoribb. Ha ennek a maradéknak a hasa belsejével való kapcsolata szűk, az intraabdominális folyadék fokozatosan lefelé megy, és folyadékkal teli duzzanatot hoz létre. Ez a helyzet az úgynevezett hydrocele vagy cord ciszta betegségekhez vezet. Ha a rokon maradéknak a has belsejével való kapcsolata széles, vagy ha a keskeny járat az idő múlásával kitágul, a has belében lévő belek belépnek ebbe a tasakba, és lágyéksérvet okoznak. Mivel a gyermekeknél az inguinalis sérv oka maradék, spontán gyógyulásra nincs lehetőség.

HOGYAN KÉRDEZIK A GYERMEKKORA HERNIA KEZELÉSE ÉS A KÁBELKÁRTYA KEZELÉS?

A fő cél az összes betegség kezelésében; A processus vaginalis által kialakított tasak megkeresése és eltávolítása, valamint kapcsolatának lezárása az intraabdominálissal.

MI A HIPOSPADIAS, HOGYAN TÖRTÉNIK A KÖRNYEZETESÍTÉS E GYERMEKEKBEN?

A vizeletüreg nyílása bárhol a pénisz alatt, vagy bárhol a táska és a végbélnyílás között, kivéve a pénisz hegyét, amely a szokásos hely. A kezelést a lehető legkorábban és műtéti úton kell elvégezni. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ezeket a gyerekeket semmiképpen sem szabad körülmetélni. Mivel a fitymát ezeknek a gyermekeknek a műtétjében használják, mint a legideálisabb javító anyagot a természetben.

MI AZ EPISPADIAS, HOGYAN KEZELIK?

Ez a vizeletüreg nyílása a pénisz bárhol, kivéve a pénisz hegyét, amely a normális hely. Általában ezt a rendellenességet csontváz- és izomrendszeri anomáliák, valamint az elülső hólyagfal és a hasfal fejlődési rendellenességei kísérik (extrophia vesicalis). Kezelése korai műtét.

MI AZ ENÜREZİS NOCTURNA (ÉJSZAKAI ÁGONYI MEGNEVEZÉS)?

5 éves kor után megemlíthető, hogy azok a gyermekek, akiknek havonta több mint kétszer vagy többször van ágynyomásuk, szenvednek ettől a betegségtől. Az uralkodó vélemény az, hogy a betegség összefügg az alvás mélységével és a hólyag (hólyag) kapacitásával. Ezenkívül a pszichológiai tényezők szerepet játszanak a betegség kialakulásában. A fiúknál gyakoribb, mint a lányoknál.

Hogyan kell megtervezni az ENURESIS NOCTURNA (éjszakai ágyas nedvesítés) kezelést?

Y meghaladja az előrehaladást Egyes esetekben az önfejlesztés látható. Helytelen hozzáállás lenne azonban ezt a gyógyulást várni, amelyet senki sem tud, mikor fog bekövetkezni, mivel mély sebeket hagy a gyermek mentális struktúrájában.

Azok a gyermekes családok, akik éjjel nedvesítenek, kezelést kell kérniük, ha gyermekeik 5 évnél idősebbek.

Motivációs technikák: Nyilvántartás és jutalmazás
Folyadékkorlátozás, fekvés és ébredés éjszaka:
Hólyagtorna, hólyagképző gyakorlatok: Ez a módszer meglehetősen sikeres az alacsony hólyagkapacitású gyermekeknél.

Sphincter edzőgyakorlatok: A gyermeket arra kérjük, hogy álljon meg és ismételje meg néhányszor vizelés közben. Így a záróizom izmok megerősödnek.

Kondicionálás (riasztóberendezés) Amikor alvás közben a gyermek vizelni kezd, a riasztóberendezés bekapcsol és a riasztás megszólal.


Gyógyszer. Általában a gyógyszeres terápiát olyan gyermekeknél kezdik, akiknek nem volt eredménye a viselkedésterápiában. A fő cél itt a 2. 1. A gyermek alvási mélységének csökkentése 2. Az éjszakai vizelettermelés csökkentése. A gyógyszereket legfeljebb hat hónapig ajánlott használni. Az enuresis a gyógyszerek abbahagyása után kiújulhat. A gyógyszeres terápiában; triciklikus antidepresszánsok, ibuprofen, diklofenak, antikolinerg szerek, antidiuretikus hormonok alkalmazhatók.

MI A VUR (VESZURETERÁLIS REFLUX)? Milyen típusú problémákat okoz?

A VUR-ban a vizelet egy része az uretereken keresztül a felső rendszerbe távozik, az egyes vizelések során a megnövekedett húgyhólyagnyomás miatt. A vizeletben nem ürülõ mikroorganizmusok szaporodnak és vizeletfertõzést okoznak. A vizelet nyomással emelkedik; Egyrészt a vese belsejében lévő csövek (pelvicalycealis rendszer) megnagyobbodnak, a vese parenchyma elvékonyodik, és ami még fontosabb,
hogy ennek a fertőzött vizeletnek a vese gyűjtőcsatornáiba történő áthaladása (intrarenalis reflux) hegesedést okoz a parenchymában.
Ily módon krónikus pyelonephritis jelentkezik, amely a VUR legkívánatosabb, de várható eredménye.
A krónikus pyelonephritis leggyakoribb oka a gyermekkori korcsoportban a VUR.

Hogyan diagnosztizálható a VUR-ban?

A kórtörténetben visszatérő vizeletfertőzések szerepelnek (anamnézis).

A VUR végleges diagnosztizálását és osztályozását a cystourethro grafika VCUG ürítésével végzik, amelyet katéter behelyezésével és a festett anyag injekciójával végeznek a hólyagban.

A diagnózis után, különösen bilaterális reflux esetén,
értékelni kell a vesék szerkezetét és funkcióit . A glomeruláris szűrési sebesség
meghatározása fontos az aktuális funkció ismerete és monitorozása szempontjából.

A DMSA vese szcintigráfia a legjobb módszer a parenchymás hegek kimutatására.

MILYENEK a VUR ALKALMAZÁSI ALTERNATÍVAI?

A kezelési módszert a VUR mértéke szerint határozzuk meg.

1) Orvosi (I II fokú reflux) - Húgyúti fertőzés jelenlétében, az antibiotikus kezelés után hosszú ideig kemoprofilaxis alacsony dózisú trimetoprim-szulfomethaxozollal. A fertőzés megszűnésével a reflux néhány hónapon belül spontán eltűnhet. E kezelés ellenére azonban az I. és II. Műtéti beavatkozásra van szükség reflux fokozatú és előrehaladottabb betegeknél.

2) Sebészeti beavatkozás:

            a) Minimálisan invazív: subureteralis injekció

            b) Invazív: Ureteroneocystostomia (az ureteropelvicus csomópont átrendeződése)